De ce se înegrește pielea de la aur

De-a lungul timpului, proprietarii de bijuterii din aur au observat că pielea acestora poate să-și schimbe culoarea, devenind în unele cazuri neplăcut de închisă la culoare. Acest fenomen poate să fie destul de frustrant, mai ales pentru cei care iubesc să poarte bijuterii din aur. În acest articol, vom explora motivele din spatele înnegririi pielii de la aur și cum puteți preveni acest lucru. De asemenea, vom discuta ce se întâmplă dacă se rupe cureaua de accesorii și cum să curățați siliconul de pe bijuterii.

De ce se întâmplă înnegrirea pielii de la aur?

Înnegrirea pielii de la aur este un fenomen destul de comun și poate avea diverse cauze. Iată câteva motive posibile:

 • Reacție chimică cu substanțele din mediul înconjurător: Aurul în sine nu se oxidează sau nu se închide la culoare, dar pielea de la bijuteriile din aur poate interacționa cu substanțele chimice din aer sau din mediul înconjurător. Aceasta poate duce la formarea unor compuși care schimbă culoarea aurului.
 • Transpirația și produsele de îngrijire a pielii: Transpirația și produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele sau loțiunile, pot conține substanțe chimice care pot reacționa cu aurul și pot provoca înnegrirea pielii de la bijuterii.
 • Poluarea: Poluarea din aerul din mediul urban poate afecta bijuteriile din aur, făcându-le să-și schimbe culoarea.

Cum puteți preveni înnegrirea pielii de la aur?

Pentru a preveni înnegrirea pielii de la bijuteriile din aur, puteți lua în considerare următoarele sfaturi:

 • Evitați contactul cu substanțe chimice: Încercați să evitați contactul bijuteriilor din aur cu substanțe chimice agresive, cum ar fi clorul din piscină, produsele de curățare sau parfumurile puternice.
 • Evitați expunerea la transpirație excesivă: Scoateți bijuteriile din aur atunci când faceți activități care vă fac să transpirați excesiv sau când folosiți produse de îngrijire a pielii care pot conține substanțe chimice care să afecteze aurul.
 • Păstrați bijuteriile corect: Stocați bijuteriile din aur într-un loc uscat și ferit de lumină directă, preferabil într-o cutie sau într-un sac special pentru bijuterii, pentru a le proteja de poluare și de oxidare.

Ce se întâmplă dacă se rupe cureaua de accesorii?

Dacă cureaua de accesorii se rupe, acest lucru poate avea câteva consecințe:

 • Cureaua nu va mai îndeplini funcția pentru care a fost proiectată, ceea ce poate afecta confortul și utilitatea accesoriului.
 • Puteți încerca să reparați cureaua dacă este posibil sau să o înlocuiți cu una nouă, în funcție de gradul de deteriorare.
 • În cazul bijuteriilor, o cureaua ruptă poate duce la pierderea unei pietre prețioase sau la daune mai grave, în funcție de tipul de bijuterie și de gradul de rupere.

Cum se curăță siliconul de pe bijuterii?

Pentru a curăța siliconul de pe bijuterii, urmați acești pași:

 1. Amestecați apă caldă cu puțină săpun lichid moale.
 2. Înmuiați bijuteriile cu silicon în soluția de săpun timp de câteva minute.
 3. Folosiți o perie moale sau o perie de dinți veche pentru a curăța cu grijă siliconul de pe bijuterie.
 4. Clătiți bijuteriile cu apă curată pentru a elimina orice reziduuri de săpun.
 5. Ștergeți bijuteriile cu o cârpă moale pentru a le usca.

Cum pot preveni înnegrirea pielii de la aur?

Pentru a preveni înnegrirea pielii de la aur, evitați contactul cu substanțe chimice, expunerea la transpirație excesivă și păstrați bijuteriile corect într-un loc uscat și ferit de lumină directă.

Ce să fac dacă cureaua de accesorii se rupe?

Dacă cureaua de accesorii se rupe, puteți încerca să o reparați sau să o înlocuiți cu una nouă, în funcție de gradul de deteriorare. În cazul bijuteriilor, o cureaua ruptă poate duce la pierderea unei pietre prețioase sau la daune mai grave.

Cum să curăț siliconul de pe bijuterii?

Pentru a curăța siliconul de pe bijuterii, amestecați apă caldă cu săpun lichid moale, înmuiați bijuteriile în soluție, folosiți o perie moale pentru curățare, clătiți cu apă curată și ștergeți cu o cârpă moale pentru a usca.

Vezi și:

Photo of author

Dermi

Lasă un comentariu