Ce stanta are aurul? despre aurul alb și cum poți verifica aurul

Aurul este un metal prețios care fascinează oamenii de secole datorită strălucirii sale și valorii sale ridicate. Există mai multe tipuri de aur, iar unul dintre ele este aurul alb. În acest articol, vom explora ce stanta are aurul alb și cum poți verifica aurul pentru autenticitate.

Ce Stanta Are Aurul Alb?

Aurul alb este un aliaj de aur și alte metale albe precum argintul și paladiul. Acesta este denumit astfel datorită culorii sale alb-argintie, în contrast cu aurul galben, care este obținut dintr-un aliaj de aur și cupru. Pentru a determina cu exactitate ce stanta are aurul alb, trebuie să știți că se utilizează stante specifice pentru a marca bijuteriile și obiectele din aur alb. Stantele sunt mici gravuri sau marcaje care conțin informații despre compoziția și proveniența aurului alb.

În mod obișnuit, stanta pentru aurul alb este de 14K sau 18K, dar pot exista și alte denumiri, cum ar fi 10K sau 24K. Numărul reprezintă procentul de aur pur din aliaj. De exemplu, aurul alb de 14K conține 58,3% aur pur, în timp ce aurul alb de 18K are 75% aur pur. Cu cât numărul este mai mare, cu atât conținutul de aur pur din aliaj este mai mare.

Pe lângă numărul de karate, stanta poate conține și alte informații, cum ar fi simbolurile producătorului sau țara de origine. Este important să înțelegeți aceste marcaje atunci când cumpărați aur alb pentru a vă asigura că primiți ceea ce plătiți.

Cum Verifici Aurul Alb?

Verificarea autenticității aurului alb este esențială pentru a evita cumpărarea de produse contrafăcute sau de calitate scăzută. Iată câteva modalități prin care poți verifica aurul alb:

1. Verificarea Stantei

Cel mai simplu mod de a verifica aurul alb este să verifici stanta. Cu ajutorul unei lupa, poți examina marcajele și să identifici numărul de karate și orice alte simboluri. Asigură-te că stanta este bine gravată și că informațiile corespund cu cele ale producătorului sau vânzătorului.

2. Testarea Culorii

Aurul alb are o culoare alb-argintie distinctă, dar uneori poate fi acoperit cu un strat de rodaj pentru a-i conferi un aspect mai strălucitor. Poți verifica autenticitatea aurului alb prin zgârierea ușoară a suprafeței. Dacă vezi o culoare galbenă sub stratul exterior, este posibil să fie vorba despre aur galben falsificat.

3. Testul Magnetului

Aurul alb nu este magnetic, așa că poți folosi un magnet mic pentru a testa aurul. Dacă aurul alb este atras de magnet, este foarte probabil să fie un fals.

Este important să menționăm că cele mai bune modalități de verificare a aurului alb implică adesea instrumente și cunoștințe specializate, astfel că este întotdeauna recomandat să ceri sfatul unui expert sau să apelezi la un bijutier de încredere pentru verificarea autenticității aurului alb.

Cum Verific Aurul?

În final, aurul este un metal prețios care păstrează fascinația oamenilor de-a lungul timpului. Fie că este vorba despre aurul alb sau aurul galben, este important să cunoaștem cum să verificăm autenticitatea acestui metal valoros pentru a ne asigura că facem achiziții înțelepte și investiții sigure.

Cum verific autenticitatea aurului alb?

Pentru a verifica autenticitatea aurului alb, începe prin examinarea stantei pentru a identifica numărul de karate și alte marcaje. Poți, de asemenea, să testezi culoarea aurului alb și să folosești un magnet pentru a verifica proprietățile magnetice. Dacă ai îndoieli, consultă un bijutier sau un expert în aur pentru o evaluare precisă.

Ce stanta are aurul alb?

Stanta pentru aurul alb poate varia, dar cele mai comune stante sunt de 14K și 18K, reprezentând procentul de aur pur din aliaj. Acestea pot fi însoțite de simboluri ale producătorului sau de țara de origine. Este important să verifici stanta pentru a confirma autenticitatea aurului alb.

Cum verific aurul pentru autenticitate?

Verificarea aurului pentru autenticitate implică examinarea stantei, testarea culorii și proprietăților magnetice. De asemenea, poți consulta un expert sau un bijutier de încredere pentru a obține o evaluare profesională a aurului tău și pentru a te asigura că este autentic.

Vezi și:

Photo of author

Dermi

Lasă un comentariu